STARTSIDAN
OM CAMERA NATURA
REDAKTION
KONTAKT
ARTIKELARKIV
BILDARKIV
PRENUMERATION
KÖP ÄLDRE UTGÅVOR
INTEGRITETSPOLICY

 

 

 

VÄLKOMMEN TILL CAMERA NATURA
 

Camera Natura är en nordisk naturfototidskrift som prioriterar kvalitet i både text- och bildmaterial. Magasinet strävar efter att publicera bilder som innehåller något utöver det vanliga i färg, form och motivval. Tidskriften samarbetar med ledande naturfotografer från hela världen, vilket borgar för en mångfald av visuella upplevelser. Camera Naturas vision är att med naturfotografin som grund även spegla andra områden där människor och kultur spelar en central roll. Ett adelsmärke för Camera Natura har i alla år varit att hålla högsta kvalitet på bild och text samt på den tekniska framställningen. Tidskriften ges ut fyra gånger per år.

Camera Natura – nominerad till Svenska Designpriset 2011!

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla. Den arrangeras av Batteri Kommunikation AB i samarbete med CAP & Design.Prenumerera på Camera Natura


Ur innehållet 2-2022

Just årstidernas tydliga växlingar och den mer orörda/vilda naturen kändes mer äkta på nåt sätt. Jag tröttnade på att vara turist i det vackra landskapet, jag ville känna mig hemma! Till slut kunde jag inte stå emot dragningskraften till Lappland.

Mer info >>


SENASTE UTGÅVAN ÄR NR 2-2022

Tidskriften Camera Natura samarbetar med Nordens främsta naturfotografer och miljöskribenter. Därför sätter vi ambitionsnivån högt. Vi vill i varje nummer visa de starkaste och mest genomarbetade bildreportagen och artiklarna från den nordiska naturen och andra delar av världen.

 


 

NÄSTA NUMMER
Kommer i september

TJERNOBYL
FOTO: THOMAS ÖRN KARLSSON

Natten till den 26 april 1986 klockan 01.23 inträffade det som för alltid skulle få en plats i historieböckerna. Reaktor 4 vid kärnkrafverket i Tjernobyl, i den dåvarande sovjetrepubliken, numera Ukraina, havererade med katastrofala konsekvenser. Fyra decennier efter olyckan har naturen tagit tillbaka i form av beskogning och ökat fågel- och djurliv. I nästa nummer följer vi med fotografen Thomas Örn Karlsson till Tjernobyl. Han besökte för några år sedan ett par gånger staden Pripjat som numera är en mer eller mindre ”fri zon” där det tidigare bodde femtio tusen invånare.

Prenumerera på Camera Natura

 
ANNONSER

Prenumeration och presentationsfilm.


Hör föreläsarna tala om dagens trender inom Naturfoto och hur de ser på sina motiv mm.

Camera Natura Förlag AB       Box 10006      720 10 Västerås