STARTSIDAN
OM CAMERA NATURA
REDAKTION
KONTAKT
ARTIKELARKIV
BILDARKIV
PRENUMERATION
KÖP ÄLDRE UTGÅVOR
BOKKLUBBEN
INTEGRITETSPOLICY

 

 

Camera Natura Förlag AB
Stora Gatan 34
722 12 Västerås
tel +46(0)21-448 01 00
fax +46(0)21-448 01 11
info@cameranatura.se

VÄLKOMMEN TILL CAMERA NATURA
 

Camera Natura är en nordisk naturfototidskrift som prioriterar kvalitet i både text- och bildmaterial. Magasinet strävar efter att publicera bilder som innehåller något utöver det vanliga i färg, form och motivval. Tidskriften samarbetar med ledande naturfotografer från hela världen, vilket borgar för en mångfald av visuella upplevelser. Camera Naturas vision är att med naturfotografin som grund även spegla andra områden där människor och kultur spelar en central roll. Ett adelsmärke för Camera Natura har i alla år varit att hålla högsta kvalitet på bild och text samt på den tekniska framställningen. Tidskriften ges ut fyra gånger per år.

Camera Natura – nominerad till Svenska Designpriset 2011!

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation som är öppen för alla. Den arrangeras av Batteri Kommunikation AB i samarbete med CAP & Design.Prenumerera på Camera Natura


Ur innehållet 3-2018

Det är januari, den period på året då vi helst kommer hit för att uppleva stillheten men framförallt på grund av de vilda djuren. Det snöar lätt och grå moln hänger över dalen.

Bild till höger:
Den snöbemängda bergsidan fotograferad strax efter solnedgången.

Mer info >>


SENASTE UTGÅVAN ÄR NR 3-2018

Tidskriften Camera Natura samarbetar med Nordens främsta naturfotografer och miljöskribenter. Därför sätter vi ambitionsnivån högt. Vi vill i varje nummer visa de starkaste och mest genomarbetade bildreportagen och artiklarna från den nordiska naturen och andra delar av världen. Köpställen?

 


 

NÄSTA NUMMER
Kommer i december

VITA VIDDERNAS VANDRARE VILAR I SKOGEN

FOTO OCH TEXT: ROLF SEGERSTEDT

Fjällugglan är de vita viddernas fågel men ibland söker den sig ner i skogslandet i jakt på gnagare och annan föda. Så var det den varma sommaren 2018. En ung hane bosatte sig några veckor intill en tjärn på en udde vid Bottenviken utanför Lövånger i Västerbotten. Det handlar om en ganska stor och risig blandskog med urskogskänsla som bildar en fin fond till fjällugglan. Mötet med den stora vita drömugglan är magisk. Det är sen afton med ett dunkelt ljus och skugga inne i skogen. På långt håll sitter jag och beundrar den sovande ugglan på stubben. Det dröjer länge innan den börjar putsa sig. Nu har jag chansen att få en bild på fjällugglan i den rätt dramatiska skogen, en inte så vanlig bild på den här arten. Så småningom lyfter den och flyger över mig där jag sitter på andra sidan tjärnen.

Fjällugglan blev kvar några dagar till, så många fick se den, men för mig blev det bara detta oförglömliga möte. ■

Prenumerera på Camera Natura

 
ANNONSER

Prenumeration och presentationsfilm.


Hör föreläsarna tala om dagens trender inom Naturfoto och hur de ser på sina motiv mm.


Boka


Camera Natura Förlag AB    Torggatan 4 , 722 15 Västerås    tel +46(0)21-448 01 00    fax +46(0)21-448 01 11    e-mail: Se kontaktsidan